Fermento – Egy csipet Nápoly

Egy átbulizott csapatépítő után senkinek sincsen kedve elkezdeni főzni, hogy legyen valami vacsora, viszont egy egyszerű sima szendvicsnél azért többet szeretne. Ilyenkor az a 2 opciója van, hogy elmegy valahova enni egyet vagy rendel. Ehhez a 2 opcióhoz jutottam én is 2 napja, amikoris a rendelés mellett tettem le a voksom. Az étterem pedig nem volt más, mint a Fermento pizza.

Ezzel a pizzázóval már régóta szemezek, többször gondolkoztam már azon, hogy rendelni kéne innen és az sem segített, hogy a TOP 50 pizzériák között is megtaláltam. Úgyhogy a héten letudtam ezt a vágyamat és párommal rendeltünk 2 pizzát.

  • Az egyik egy Fermento D.O.P volt
  • A másik pedig egy Bufala DOP pizza
A Bufala DOP egy sima paradicsomszószos, D.O.P bivalymozzarellás, bazsalikomos pizza volt, míg a Fermento D.O.P egy Nápolyi ragú alapú pizza volt, pecorino romano sajttal és bivalymozzarellával, rászórva még egy kis chili szálla és bazsalikommal.
 
A két pizza elképesztően jól nézett ki. Tényleg mintha Nápolyból hozták volna el nekünk. A tésztájukkal nagyon meg voltam elégedve, nagyon lyukacsos és „fluffy”volt mind a kettő. Elképesztően jól csinálták meg mind a 2 pizzát. Több nápolyi stílusú pizzát ettem eddig itthon, de ez volt az a pizza ami eddig a legjobban megközelítette azt amit, nápolyban ettünk (És ott mondanom, se kell, hogy elképesztően jó pizzákat ettünk). Párommal elfeleztük a pizzákat, hogy mind a ketten megtudjuk őket kóstolni, én először a Bufala DOP-vel kezdtem. Ebben ami számomra érdekes volt és tetszett, hogy a sajt nem volt úgy ráolvaszta, inkább hidegen került rá. Én személy szerint régóta keresek már ilyen pizzát ahol így van rajta a sajt, viszont páromnak ilyen módon kevésbé tetszett. Majd elérkezett az idő a másik pizzához, oh mamma, számomra ez elképesztően betalált. Ez a nápolyi ragu, ami igazából egy ilyen húsos és paradicsomos ragú (Többen itt lehet olvasni róla) elképesztően jó volt. Amikor kint voltunk Nápolyban egyszer ettem egy olyan tésztát, amin ez a ragú volt, és ez a pizza teljesen visszahozta azokat az ízeket. Szerintem ez a pizza eddig a kedvenc pizzám. Nagyon finomat lett megsütve, jó volt rajta a sajt, ténylegesen egy kicsit visszavarázsolt Nápolyba arra az 1 órára amíg ettük.
 
  1. 1. Fermento D.O.P (9.5/10): ★★★★★★★★★
  2. 2. Bufala DOP (8/10): ★★★★★★★★

Végső értékelés - Fermento

Először ettünk ebben a pizzázóban de valószínűleg nem utoljára. Ahogy már feljebb említettem, a Nápolyi pizzázók között ő mindenképpen egy olyan amit érdemes kipróbálni, mert szerintem nem fogsz csalódni.

Elérhetőség:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük